četvrtak, 27. svibnja 2021.

Usmene novine u Ilači i Privlaci (25.03.1965.)

 Vinkovački List: GODINA: 1965 BROJ: 12 STRANICA: 101

NOVOSTI I RADIO VINKOVCI

U PREDIZBORNOJ AKTIVNOSTI

USPJELE USMENE NOVINE

SUTRA ĆE SE USMENE NOVINE U ILAČI I PRIVLACI

SUTRA ĆE SE ODRŽATI U MARKUŠICI

Sa usmenih novina u Ilači

Tokom prošloga tjedna redakcija Novosti i Radio-stanice Vinkovci organizirala je još dvoje predizborne usmene novine, ovaj puta u Ilači i Privlaci. Usmene novine u Ilači održane su u četvrtak 25, a u Ilači u subotu, 27 prošlog mjeseca. U programu usmenih novina u Ilači učestvovali su poslanički kandidat za Savezno vijeće Savezne Skupštine, Ante Tranfić, te kandidati za Republičko vijeće Sabora SRH, Kamenko Vlaketić, Antun Tucaković i Marko Simunić. Jedan od učesnika programa bila je i dr. Danica Rac, te (tada) kandidati za odbornike Općinskog vijeća.

U programu usmenih novina u Privlaci sastav učesnika bio je nešto drugačiji. Tom prilikom nastupili su kandidati za odbornike u Općinskom vijeću, te zastupnički kandidati Antun Tucaković i Marko Šimunić. . .

 I na jednoj i na drugoj priredbi veoma zapažen nastup imali su članovi RKUD Maksim Gorki, bolje rečeno folklorna i tamburaška sekcija toga društva, te solisti — pjevači narodnih pjesama. I u jednom i u drugom selu publika je toplo pozdravila dobar program i poletan nastup članova ovoga društva.

U programu usmenih novina učestvovali su i članovi redakcije Novosti i Radio-stanice Silva Babić, Stjepan Baho, Andrija Videković, te glavni i odgovorni urednik Novosti kandidat za zastupnika u Organizaciono-političkom vijeću Sabora, Vikica Vuković-Baho.

I jedan i drugi nastup pratila je brojna publika, koja je sve učesnike toplo i oduševljeno pozdravila.

Sutra će redakcija Novosti slične usmene novine organizirati u Markušici.

Nema komentara:

Objavi komentar