subota, 21. svibnja 2016.

Školski list Jeka (Vinkovački list 21/2003)

Školski list Jeka izjlače na državnom susretu u Šibeniku
U Osnovnoj školi Ilača-Banovci ove je godine pokrenut školski list Jeka. Novinarska skupina nije brojna, ali su novinari vrijedno radili, istraživali, a sve poteškoće i probleme usput rješavali. Ravnatelj škole prof. Robert Bruner uveliko nas razumije i pomaže našem radu: kupio je diktafon i foto-aparat. Nakon toga s još smo više volje prionuli izradi lista. Jeku smo tiskali u tiskari
Pauk Cerna čiji je vlasnik Vladimir Baličević i koji je većim udjelom pomogao izlazak lista. 

Ovim putem mu još jedanput zahvaljujemo.
Teme koje obrađujemo u školskom listu su raznolike. Trudimo se bit aktualni i zanimljivi i obuhvatiti zbivanja u školi i sredini u kojoj živimo.
Tema ovog broja je rasterećenje u nastavi i problemi na koje nailaze učenici i učitelji tijekom školovanja.
Obradili smo i problematiku ovisnosti, a kritički smo se očitovali o problemu zagađenosti okoliša. Ne nedostaje niti šaljivih tema iz školskog života.
Jeka je na županijskoj razini Lidrana predložena za državno natjecanje.
Državna je komisija, između 90 predloženih školskih listova iz cijele Hrvatske, odabrala dvanaest za državni susret u Šibeniku. Među njima se našla i naša Jeka.

Četiri nezaboravna dana u Šibeniku, od 13. do 16. svibnja, susreti s Lidranovcima iz cijele Hrvatske kruna su rada novinarske skupine, a dani u Šibeniku ostat će glavnoj urednici lista Lidiji Bruner i njezinoj mentorici profesorici hrvatskog Seniji Komić u lijepom sjećanju.
Sve te sretne okolnosti u kojima smo se našli daju nam posebnu snagu za sljedeći broj koji je u pripremi.


Senija Komić, prof. i mentor i Lidija Bruner, VIII. r., urednica Jeke 

Nema komentara:

Objavi komentar