ponedjeljak, 16. svibnja 2016.

Pušten u rad vodovod (Vinkovački list 49/1987)

Otvoren vodovod u Ilači, Šidskim i Vinkovačkim Banovcima

U povodu Dana Republike, te 50. obljetnice dolaska druga Tita na čelo KPJ/SKJ i 50. obljetnice osnivanja KPH/SKH, u četvrtak, 26. studenog, puštena je u rad glavna vodovodna mreža koja od
Ilače, preko Šidskih, vodi do Vinkovačkih Banovaca, a duga je oko 15 km. Izgradio ju je, i tim su radovima investitori veoma zadovoljni, Vinkovački vodovod i kanalizacija.
Svečanom činu otvorenja, osim brojnih mještana ovih sela, prisustvovali su i predstavnici društvenopolitičkog, javnog i privrednog života općine Vinkovci.
Prilikom puštanja u rad vodovoda u Vinkovačkim Banovcima, govorio je Marko Vučina, predsjednik MZ, rekavši da je na vodovod već priključeno 53, odnosno 80 posto od ukupnog broja domaćinstava. Svako je kućanstvo za priključak platilo nešto preko 12,6 milijuna st. dinara i k tome još 10 milijuna, kao učešće za izgradnju glavnog vodovoda.
Nedugo zatim, u rad je pušten vodovod i u Šidskim Banovcima.
U kraćem govoru, Slavko Bezbradica, predsjednik MZ Šidski Banovci, spomenuo je da je 15 domaćinstava uplatilo za priključak na vodovod a kad bude još više interesenata, započet će i priključivanje.
U Ilači, gdje je izgrađena crpna stanica, koju je financirala RO INA Naftaplin iz Zagreba, Stjepan
Filić, predsjednik MZ, između ostalog, rekao je da iz ove crpne stanice svake sekunde izlazi 25 l.
vode, što je dovoljno za mještnne sva ova tri sela.
Već pri početku izgradnje vodovoda, 260 domaćinstava Ilače ili 85 posto, uplatilo je za uvođenje priključaka do u svoja dvorišta i izgradnju glavne mreže po 27,5 milijuna st. dinara.

Pozdravivši goste i mještane, Robert Bruner, predsjednik OK SSRN Vinkovci, simboličnim je presijecanjem vrpce, crpnu stanicu pustio u rad.
(a)

Nema komentara:

Objavi komentar