subota, 7. svibnja 2016.

Otvorena Hrvatska Seljačka čitaonica u Ilači (Vinkovački list 49/1971)

OTVORENA HRVATSKA SELJAČKA ČITAONICA U ILAČI

Prošlog tjedna, 9. prosinca u prostorijama Hrvaiskog doma u Ilaći na svečan način je otvorena Hrvatska seljačka knjižnica i čitaonica.
Inicijativu i akciju za otvaranje ove kulturne institucije toliko potrebne mještanima i omladini Ilače, rekao je u uvodnoj i pozdravnoj riječi Stjepan Filić predsjednik Mjesne organizacije SSRN, dalo je Kulturno umjetničko društvo Matija Gubec. Ovo društvo u suradnji i uz pomoć društveno-političkih organizacija, Narodne knjižnice u Vinkovcima, Kulturno-prosvjetne zajednice, Zavoda za obrazovanje i radne organizacije Metal Vinkovci, uredilo je prostorije knjiženice, nabavilo namještaj te osnovni knjižni fond.
Na svečanosti otvorenja knjižnice i čitaonice sudjelovali su i obratili se prisutnima prigodnim riječima Mirko Meštrović, predsjednik Kulturno prosvjetne zajednice općine Vinkovci, Vera Vuković direktor Narodne knjižnice Vinkovci, Josip Hodak predsjednik Privrednog vijeća Skupštine općine Vinkovci, te prof. Mijan Bašić direktor Zavoda za obrazovanje i zastupnik u Kulturno prosvietnom vijeću Sabora SR Hrvatske. U cjelini oni su pozdravili akciju osnivanja jedne ova kove institucije u selu i izrazili uvjerenje da će ona uz svu dalju pomoć odgovarajućih institucija, pa konačno i svih mještana Ilače odgovorili o svojoj namjeni i zadacima koji ju očekuju u daljoj djelatnosti — b. p.

Nema komentara:

Objavi komentar