subota, 7. svibnja 2016.

50 godina NK Sremac Ilača (Vinkovački list 26/1972)

PEDESET GODIMA NK SREMAC

Nedavno u Ilači proslavljena je 50. obljetnica Nogometnog kluba Sremac iz Ilače. Proslava je održana u prisustvu članova i brojnih simpatizera kluba, te predstavnika pokrovitelja, Skupštine općine Vinkovci, ing. Marijana Rubića, kao i predstavnika OZ Croatia — filijale Vinkovci — Mladena Stražnickog.
Predstavnik kluba, Stjepan Filić ml. iznio je tom prilikom historijat ovoga vrijednog kluba naše Podsavezne nogometne lige.
Nogometni sport u Ilači počeo se razvijati negdje 1922. godine, kada je osnovan nogometni klub kojemu su osnivači dali ime Hajduk.
Među osnivačima toga kluba bili su Sebastijan Bruner, Mato Matošević, Antun Lukić, Marko Lukačić, Đuro Bruner, koji je bio i nogometni sudac, te mnogi drugi mještani Ilače.
Klub je kasnije mijenjao ime u Oluja, zatim Croatia, da bi negdje 1946. godine dobio današnji naziv Sremac.
Nakon svečane sjednice, mg. Marijan Rubić je presijecanjem vrpce otvorio novoizgrađeno igralište, a poslije podne održane su dvije utakmice, između bivših igrača domaćina i NK Tovarnik, te između NK Mladost iz Privlake i domaćina za kup takmičenje.
Sve u svemu, ova proslava je veoma dobro uspjela i na tome treba odati priznanje upravi kluba, koja se mnogo zalagala u organiziranju proslave ove značajne sportske obljetnice. Ml. Sky

Nema komentara:

Objavi komentar