subota, 7. svibnja 2016.

Iz mjesne zajednice Ilača (Vinkovački list 31/1972)

IZ MJESNE ZAJEDNICE ILAČ
      IZGRADIT ĆE SE TOPLO KUPATILO i JOŠ DVIJE TRAFOSTANICE
 
Predstavnici Poduzeća za ceste Vinkovci boravili su u utorak, 15. kolovoza, kraće vrijeme u Ilači. Razgledali su puteve u selu, koji sijeku cestu Vinkovci — Ilača. Kako će se s asfaltiranjem te ceste uskoro stići i u ovo mjesto, to su predstavnici Poduzeća za ceste predlagali da Mjesna zajednica Ilače financira asfaltiranje priključaka puteva, što se ukrštavaju s budućom moderniziranom cestom.
Predsjednik Mjesne zajednice Ilača, Stjepan Filić, rekao nam je da on, a i Savjet Mjesne zajednice, predlažu postavljanje kolotresa, tj. pristupa od krupnog kamena, umjesto asfaltnih priključaka, kojih bi u selu bilo četiri. Naime, program zadataka, pa prema tome i financijski plan Mjesne zajednice za ovu godinu već je donesen, a i birači su na referendumu izglasali samodoprinos za sasvim od ređene namjene. Prema tome, Savjet Mjesne zajednice ne,može na svoju ruku mijenjati odluku birača, već oni sami na svom zboru.
Ali, pitanje je da li će je uopće mijenjati, budući da je ovogodišnji plan zadataka, barem za jedno ovakvo mjesto, prilično obiman i stajat će veću svotu novca.
Tako se ove godine planira izgradnja još dvije transformatorske stanice. Ustvari, Mjesna će zajednica, prema ugovoru, financirati izgradnju samo jedne trafostanice, dok će podizanje druge biti stvar Elaktro Slavonije. 

I izgradnja toplog kupatila je u planu, kao i javnog nužnika. Toplo kupatilo imat će pet tuševa.
U Ilači su još ranije izbušena tri arteška bunara, a danas samo iz jednog teče voda. Zbog toga je
Mjesna zajednica predvidjela izgradnju još jednog takvog bunara.
Betonirat će se i betonske staze u dužini od oko 2 km. i to u ulicama M. Gupca, Štrosmajerovoj i
Proleterskoj.
Nisu zaboravljeni ni sportaši:
NK Sremac dobit će novo spremište i svlačionicu.
Za sve ove zadatke osigurana je glavnina potrebnog novca. -(a)

Nema komentara:

Objavi komentar