subota, 21. svibnja 2016.

Molitveno-scenski prikaz Križnoga puta (Vinkovački list 14/2004)

Molitveno-scenski prikaz križnog puta -Muke Isusa
Krista uprizoren u llači, u subotu, 3. travnja, navečer, privukao je veliki broj vjernika koji su te korizmene subotnje večeri na svoj način željeli sudjelovati u podsjećanju na križni put što ga je radi našeg spasenja prošao Isus Krist. Mnogi su se Ilačani i vjernici iz drugih mjesta prisjetili i svog prognaničkog križnog puta, onih muka koje su ni krivi ni dužni podnijeli zbog agresije, zbog monstruoznih planova o nekakvoj Velikoj Srbiji.
Molitveno-scenski prikaz počeo je u parku ispred Gospinog svetišta, a završio u župnoj crkvi sv. Jakova Apostola. U tom scenskom prikazu glumci, članovi KUDa Matija Gubec iz Ilače, nisu ništa govorili, ali su zato naratori objašnjavali radnju, kretnje i događaje. Uvjerljivi likovi Isusa, njegove majke, Jude, Pilata, Veronike, Simuna, vojnika i drugih, pridonijeli su da ovaj scenski prikaz Isusove muke bude duboko utisnut u svijest, da potakne na razmišljanje što smo na ovom svijetu, kako
živimo život i čemu se imamo nadati. Molitveno-scenski prikaz križnog puta-Muke Isusa Krista uprizoren uoči Cvjetnice u llači zajednički su uvježbali i priredili KUD ˝Matija Gubec˝ iz Ilače s predsjednikom Matom Ferincem na čelu i mjesni župnik velečasni Krešimir Aračić.
MN.I 



Foto.G.Panić

Nema komentara:

Objavi komentar