nedjelja, 8. svibnja 2016.

Ilača: Održan susret izvođača izvornih pjesama (Vinkovački list 15/1975)

Ilača: Održan susret izvođača izvornih pjesama

Prošle nedjelje, u sklopu proslave Dana oslobođenja Ilače, održan je, kao jedna od novih stalnih folklornih priredaba, Susret izvođača izvornih pjesama i to pjevača solista grupa pjevača i svirača na starim slavonskim instrumentima, samicama, gajdama, diplicama, fruli, dvojnicama te jednom madžarskom instrumentu, cimbalu.
Izvođača je bilo iz cijele Slavonije i Baranje, a susret je, prema mišljenju stručnog savjeta vrlo uspio i po masovnom odzivu izvođača i po kvalitetu izvedbe.
Ipak, iz dvosatnog programa izdvojeno je nekoliko najboljih izvedbi za priredbu "Pjesme i običaji rodnog kraja˝ za ovogodišnje Vinkovačke jeseni, a isto tako ove će izvedbe biti snimljene kao polsatna televizijska emisija. U toj će emisiji nastupiti muški zbor iz Ilače, te mješoviti zborovi iz Štitara i Beravaca. Kao pjevač solist nastupit će Josip Borilović iz Bošnjaka, a kao duet, Manda ćurčinac i Stajka Majnović iz Ilače. Od instrumentalista odabrani su: samičar Đuro Marković iz Novih Jankovaca, dvojničar Ivan Lipavić iz Ilače. frulaš Marko Klinac iz Lipovca, gajdaš
Adam Vuksanović iz Semeljaca i svirač na diplicama Vinko Kurjačić iz Duiboševice.

Nema komentara:

Objavi komentar