petak, 24. svibnja 2024.

Ilača - Seoska prijestolnica Vukovarsko-srijemske županije u 2024.

 Po završenom javnom pozivu za izbor jedinice lokalne samouprave za provedbu aktivnosti iz projekta „Seoska prijestolnica Vukovarsko-srijemske županije u 2024.“, za seosku prijestolnicu odabrano je naselje Ilača u općini Tovarnik.

Projektom se želi pokrenuti promicanje društvenih, kulturnih, sportskih i gospodarskih aktivnosti, a kroz financiranje aktivnosti tijekom godine želi se osnažiti civilno društvo u lokalnoj zajednici te pokazati da se male sredine i najmanja sela mogu podići na višu razinu kvalitete življenja.

Projekt „Seoska prijestolnica“ pokrenuo je Upravni odjel za poljoprivredu Vukovarsko-srijemske županije 2017. s ciljem oživljavanja malih ruralnih sredina. Uvjet za stjecanje statusa seoske prijestolnice je da naselje nije općinsko središte, da ima manje od tisuću stanovnika i da ima najmanje tri aktivne civilne udruge na području naselja.

Za prvu županijsku Seosku prijestolnicu odabrana je općina Bogdanovci-naselje Svinjarevci, potom su uslijedile općina Nijemci-naselje Đeletovci, općina Drenovci-naselje Račinovci i za 2020. općina Lovas-naselje Opatovac. Zbog pandemije koronavirusa u 2021. nije bilo provedbe projekta Seoske prijestolnice, u 2022. ta je titula pripala naselju Berak u općini Tompojevci, a u 2023. Antinu u općini Tordinci. (izvor: Vukovarsko-Srijemska ŽupanijaVukovarsko-Srijemska Županija)

U tu svrhu, danas je postavljen billboard (oglasna tabla) na ulazu u selo od Vinkovaca, a od Tovarnika je postavljen transparent. Snimio sam samo postavljanje transparenta. Nazorova ulica je ukrašena zastavicama Republike Hrvatske i Općine Tovarnik na svakome rasvjetnome stupu.

Dodatak: Danas (25.05.) su postavljena još dva transparenta i to u centru sela, te na križanju Radićeve i Gupćeve ulice (kod pumpe)

na plakatu je i raspored manifestacija u našem selu






Nema komentara:

Objavi komentar