petak, 20. svibnja 2016.

Telefonski priključak (Vinkovački list 4/1990)

U LIPOVCU I ILAČl PUŠTENE U RAD KRAJNJE ATC

Krajem prošle godine puštena je u rad krajnja automatska telefonska centrala u Lipovcu sa 194 telefonska pretplatnika. Prethodno je trebalo izgraditi radio-relejni spojni put i telefonsku mrežu, te osigurati prihvat na glavnoj telefonskoj centrali Vinkovci.
Sredinom siječnja ove godine u rad je puštena i krajnja automatska telefonska centrala u Ilači za potrebe mještana Uače, Šidskih i Vinkovačkih Banovaca. Obzirom na to da još nije izgrađen spojni put na relaciji Ilača-Šidskj Banovci-Vinkovački Banovci, za. koji treba osigurati
T. 439.000 konvertibilnih dinara ili 1.439 starih milijardi, telefon je zasad zazvonio u 157 domaćinstava u Ilači.
Sredstva za izgradnju telefonskih objekata u Lipovcu i Ilači osigurali su privredne organizacije jugoistočnog dijela komune, društveno politička zajednica (sredstva budžeta i rudne rente) i, naravno, OOUR PTT prometa Vinkovci.
Još svakako treba naglasiti da je izgradnja spojnog puta Ilača-Šidski Banovci-Vinkovački Banovci planirana za sredinu ožujka ove godine, što će ovisiti o osiguranju sredstava za tu investiciju, odnosno o sufinanciranju privrednih subjekata tog dijela općine. Mještanima Šidskih i Vinkovačkih Banovaca osigurani su telefonski brojevi na zajedničkoj krajnjoj ATC u Ilači, pa će telefon dobiti odmah nakon završetka izgradnje spomenutog spojnog puta.
M. V.

Nema komentara:

Objavi komentar