ponedjeljak, 16. svibnja 2016.

Susret svirača na izvornim instrumentima (Vinkovački list 19/1982 i 20/1982)

(Vinkovački list 19/1982)

Sutra u Ilači
 

STARI INSTRUMENTI I ZVUCI IZVORNE SLAVONSKE PJESME

Jedna od stalnih priredaba u organizaciji ZAKUDa, Susret svirača na izvornim instrumentima i grupa pjevača izvornih pjesama, što se održava svake godine u Ilači, održat će se 15. svibnja u ilačkom Hrvatskom domu, a počet će u 19,30 sati.
Za nastup na Susretu prijavilo se dosad 10 pojedinaca svirača na starim mstrumentima; samici, gajdama, dvojnicama i drugim izvornim glazbalima, te 5 grupa pjevača.
Kao gosti će na priredbi nastupili tamburaši i pjevači solisti Kulturno-umjetničkog društva Šokadija iz Starih Mikanovaca i Mirjana Primorac, solistica osječkog RTV centra.
U okviru Susreta bit će održana i dva stručna predavanja za mještane Ilače i to s tematikom iz poljoprivrede i zdravstvenog prosvjećivanja.
s. b.


_____________________________

 
(Vinkovački list 20/1982) 


Izvorna glazba u Ilači

ODRŽAN SUSRET SVIRAČA


U Ilači je prošlog tjedna održan susret svirača na izvornim instrumentima i grupa pjevača izvornih pjesama.
U povodu 250-te godišnjice rođenja Matije Antuna Reljkovića, susret su organizirali ZAKUD i KUD Matija Gubec iz Ilače, a nastupili su: Adam Vuksanović — gajde iz Semeljaca, Ilija Dretvić — samica i dvojnice iz Gradišta, Iva Jemrić—Rus — samice iz Šiškovaca i frulaš Marko Klinac iz Lipovca, te ženske pjevačke grupe iz Starih Mikanovaca i Nijemaca i mješovite grupe iz Prkovaca i Rokovaca-Andrijaševaca. Posebno oduševljenje pobudili su gosti, Tamburaški orkestar
KUD Šokadija iz Starih Mikanovaca, koji su izveli razigrano, zvučno i veselo, dobro odabran program slavonskih narodnih pjesama i kola.
_s.b.

Nema komentara:

Objavi komentar