nedjelja, 8. svibnja 2016.

Betonirane sve staze (Vinkovački list 34/1974)

IZ AKTIVNOSTI MJESNE ZAJEDNICE ILAČA
BETONIRANE SVE STAZE


Iako nije iedino selo koje ie betoniralo sve pješačke staze, Ilača se ove godine svrstala u red sela koja su to dosad učinili. Betonirane su staze u dužini od 1.400 metara, i to u ulicama Matije Gupca, Štrosmajerovoj i dijelu ulice Vladimira Nazora.
Ilačani su odgovarajuću važnost dali i izgradnji kuće sa stanom za liječnika, koji je i dosad radio u
Ilači, ali je uvjet za njegovu stalnost, što je i razumljivo, bilo da mu se osigura stan. Izgrađena je zato kuća u središtu sela i za koji dan će biti potpuno dovrešna. Tako je Ilačanima otpala briga hoće li, ili neće imati stalnog liječnika.
Taj liječnik, o kojem mještani govore sve najbolje, svaki dan ordinira u Ilači, s tim što u određene dane odlazi u Šidske Banovce i Orolik.
Mjesnoj zajednici Ilača stalo je do toga, da se cesta od centra sela do željezničke stanice asfaltira, jer je već pošljunčana. Međutim, zasad barem, sama to neće moći, iz čisto financijskih razloga, učiniti. Istina, prije nekoliko mjeseci obratila se PIKu Vinkovci s prijedlogom da i on dijelom pripomogne asfaltiranju ceste, ali odgovora još nema.
Ilačani smatraju da bi i ovaj Kombinat trebao sufinancirati modernizaciju spomenute ceste ,jer se i njegovi strojevi njome služe.
Ove godine, inače, u Ilači ističe uplaćivanje zadnjeg samodoprinosa, koji je bio uveden na 3 godine.
Na novi se samodoprinos još ne misli, jer prije toga, ove jeseni, treba izabrati novi savjet Mjesne zajednice i to će, zasigurno, biti njegova briga. — (a)

Nema komentara:

Objavi komentar