četvrtak, 30. prosinca 2021.

Posljednji dan u Ilači, 14.11.1967. godine

Nedavno sam dobio podosta starih slika od gospodina Mirka Jakirčević, našeg ilačana, koji od 1967. godine živi u SAD-u. Obitelj Jakirčević je živjela u kući na čijem je mjestu današnja kuća Josipa Dević. Otac Đuka, majka Anica (rođena Raguž) i tri sina; Ivica, Mirko i Đuro. Nakon njihovoga odlaska, tu je bila pekara koju je držao Mihajlo Ikanović. Ovo su fotografije snimljene zadnjega dana njihova boravka u Ilači.

Anica Jakirčević, Đuka Jakirčević, Antun Brlić i Marija Brlić

Mihajlo Ikanović (ilački pekar), Đuro Jakirčević i Đuka Petričević ("Did Zuja", kuća mu je bila gdje je sada Željko Ozdanovac)

Mirko Jakirčević, Anica Jakirčević, Bara Turkalj (zvana "Crna Bara", kuća više ne postoji, ali je bila između Popićeve i Benićeve kuće, pored Vodice) i Janja (sestra Anice Jakirčević, udana u Sremsku Mitrovicu)

Marica Ferinac, Đuka Jakirčević, Antun Ferinac i Anica Jakirčević

Đuka Jakirčević, Anica Jakirčević, Ljubica Šegovac, Janko Šegovac i dvije kćeri Janka Šegovca (kuća im je bila gdje su danas Magdićevi)

Đuka Jakirčević, Antun Brlić i Matej Marjanović (otac Stjepana "Stipe" Marjanović)

Anica Jakirčević, Antun Brlić, Marija Brlić, Ljubica Šegovac i iznad njih je Marija Marjanović (tetka Đure Jakirčević. Živjela u Tompojevcima)

Đuka Jakirčević, Antun Brlić, Anica Jakirčević i Ivan Dević. Iza njih je kći Janka Šegovca. Ovu sliku najbolje opisuje Mirko Jakirčević: "Moj otac Đuka Jakirčević,Tunjo Brlić i Iva Dević. Ako pamtim točno rijeći moga oca, rođeni su isti dan u istoj ulici u Davoru i prijatelji od rođenja."

Đuka Jakirčević i Antun Brlić

Nema komentara:

Objavi komentar