subota, 21. svibnja 2016.

Velika Gospa 1999 sa pokojnim kardinalom Franjom Kuharićem (Vinkovački list 33/1999)

Svečano euharistijsko slavlje u svetištu Gospe llačke, na blagdan Velike Gospe, predvodio kardinal Franjo Kuharić, zagrebački nadbiskup u miru

VODICE -MJESTO OBRAĆENJA I DUBOKE LJUDSKE PROMJENE

Na blagdan Velike Gospe, u nedjelju, 15. kolovoza, tisuće vjernika hodočastilo je u Ilaču, u svetište Gospe llačke koje postoji od 1865. godine, od dana kada se vjernicima na tom mjestu ukazala Gospa i kada je potekao izvor vode koji sve do današnjih dana nije presušio. Već od ranoga jutra u to su marijansko svetište Đakovačke i srijemske biskupije pristizali hodočasnici, nerijetko i pješice. Središnje misno slavlje, uz koncelebraciju biskupa đakovačkog i srijemskog u miru Ćirila Kosa, tajnika biskupa đakovačkog i srijemskog Ivana Djinića, ilačkog župnika Alojzija Asića i svećenika Tovarničkog dekanata, predvodio je kardinal Franjo Kuharić, zagrebački nadbiskup u miru. U prigodnoj propovijedi govorio je o vjeri, živoj i čvrstoj, i o teškoćama koje prate ovozemaljski život. -Blažena Djevica Marija bila je najsvjetliji primjer ljubavi prema Bogu, te uzor vjere, potpunog predanja i povjerenja u Boga -naglasio je kardinal Kuharić.
U Vodicama, sada već uređenom svetištu, mjestu koje svjedoči o brojnim izlječenjima Gospinom vodicom, mjestu obraćenje i duboke ljudske promjene, hodočasnici su molili Gospin zagovor. Mnogi su toga dana došli zahvaliti Gospi što su se vratili na svoja ognjišta, što je obitelj ponovo na okupu. Bolesni su molili za ozdravljenje, nemoćni da to više ne budu. I tako, svaki vjernik, svaki hodočasnik sa svojim mislima, sa svojom molbom, zahvalom, zagovorom.
Za razliku od protekle dvije godine, kada je bilo moguće hodočastiti Ilačkoj Gospi, ilačko svetište Blažene Djevice Marije obnovljeno je zahvaljujući zalaganjem župnika Alojzija Asića i mještana Ilače. M. V.

 

Nema komentara:

Objavi komentar