nedjelja, 8. svibnja 2016.

Aktivnost KUD-a "Matija Gubec" (Vinkovački list 10/1975)

AKTIVNOST KUDa M. GUBEC ILAČA
 

Raznovrstan program za ovogodišnje nastupe širom komune

Prošlogodišnja aktivnost Kulturno-umjetničkog društva Matija Gubec iz Ilače nastavlja se i u ovoj godini. Priprema se raznovrstan program za nastupe, a njih će, kako je predviđeno, biti veći broj.
 

Za 12. travnja ove godine Ilačani će prirediti svečani program proslave Dana oslobođenja svog sela. Sutradan će KUD M. Gubec kao organizator, pripremiti Susret izvornih instrumentalista i pjevača iz više sela Slavonije i Baranje. Na toj će priredbi nastupiti samičar, dvojničar, instrumentalisti, folklorna sekcija i pjevački, zbor KUDa M. Gubec.

Dramska sekcija Društva priprema jednu dramu, koju će prvo dati u Ilači, a zatim će nastupiti i u okolnim mjestima. S tim će dramskim komadom nastupiti i na susretu dramskih sekcija seoskih kulturno-umjetničkih društava u Retkovcima.


No, već i u prva dva ovogodišnja mjeseca, Društvo je imalo nekoliko nastupa. Njegovi su članovi uzeli učešća na Sijelu narodnih pisaca i pjesnika u Đeletovcima, na šokačkom sijelu u Županji, na Šokačkim divanima u Otoku i na priredbi Mladost i ljepota Slavonije u St. Mikanovcima.
(a)

Nema komentara:

Objavi komentar