četvrtak, 20. srpnja 2017.

Olujno nevrijeme 22.5.1974. godine (Vinkovački list broj 21 iz 1974. godine)



U selima naše komune

Nakon oluje - mnogo štete

I usjevi su pretrpjeli štete, premda ne osobito velike. Poleglo je dosta pšenice. Ponegdje su se stabljike ponovo podigle ali su na dosta mjesta ostale i dalje polegnute. Ovaj snimak pšenice načinili smo između Vinkovaca i Nuštra.

pšenica između Vinkovaca i Nuštra

Iako je olujno nevrijeme, što je prošaralo našom komunom u srijedu, 22, o. mj. navečer, ostavilo za sobom najviše traga, odnosno štete u samim Vinkovcima, ni mnoga sela nisu sasvim pošteđena. Najviše su stradali krovovi, s kojih je snažni vjetar skidao crijep, kao što se vidi i na slici, koju smo snimili učetvrtak, dan iza oluje, u Retkovcima. Novogradnja tek što je stavljena pod krov. a već je stihija učinila svoje, odnijevši najveći dio postavljenog crijepa.

 
 Retkovci

Drvoredi, ukras seoskih ulica, prilično su stradali. Najviše u Vođincima, pa i u nekim drugim selima u blizini Vinkovaca. No, i u ostalim selima stradavala su stabla: Često ni veoma debela stabla nisu predstavljala dovoljan otpor oluji, što se lijepo vidi na našoj slici, koja prikazuje napola otcijepljeno stablo u Ilači pred jednom kućom na izlazu iz sela prema Tovarniku. 

 
Ilača

Nema komentara:

Objavi komentar