subota, 27. rujna 2014.

Dnevno.hr - Spomenik za ubijene civile



Spomenik za ubijene civile: Svako mjesto gdje je prolivena krv za hrvatsku neovisnost treba obilježiti dostojno

  • Autor: Iva Međugorac
  • Datum: četvrtak, 25. rujna 2014. u 13:08
"Spomen-obilježjem sačuvat ćemo trajnu uspomenu budućim generacijama na hrabrost onih kojih više nema", istaknuo je u kratkom govoru.
U spomen na 26 civila i hrvatskih branitelja ubijenih i poginulih u Domovinskom ratu 1991. godine u središtu Ilače, na vinkovačkom području u sklopu obilježavanja 23. godišnjice okupacije toga mjesta otkriveno je spomen-obiljžje na kojem su uklesana njihova imena. Kako je rekao predsjednik Udruge branitelja 4. bojne 3. gardijske brigade, umirovljenog pukovnika Pere Perića, svako mjesto gdje je prolivena krv za hrvatsku neovisnost i slobodu treba obilježiti na dostojan način. Taj spomenik biti će ponos branitelja i svih stanovnika Ilače.
"Spomen-obilježjem sačuvat ćemo trajnu uspomenu budućim generacijama na hrabrost onih kojih više nema", istaknuo je u kratkom govoru.
Inače, godišnjica okupacije Ilače obilježena je u organizaciji Udruge branitelja 4. bojne 3. gardijske brigade, općine Tovarnika te Udruge dr. Ante Starčevića iz Tovarnika kojoj je kamen za spomen-obilježje 2012. godine donirala tvrtka "Markam-G" Luke Markića iz Donjeg Dolca nedaleko od Omiša. Sudionici komemoracije bili su i na misi zadušnici koja je za ubijene i nestale u Domovinskom ratu služena u župnoj crkvi svetoga Jakova u Ilači.
Sudionici komemoracije bili su i na misi zadušnici koja je za ubijene i nestale u Domovinskom ratu služena u župnoj crkvi sv. Jakova u Ilači.

Nema komentara:

Objavi komentar